Borgerforeningen

Meld dig ind som medlem i Kultur- og Borgerforeningen Haderslevhus
HHRidderbar

Hvad er formålet med foreningen?

Foreningens formål er at forebygge ensomhed samt skabe oplevelser for befolkningen i Haderslev kommune.
Foreningen vil arrangere sociale aktiviteter for alle aldre, således at børn, unge, forældre og seniorer kan samles på tværs af generationer og genrer. Disse oplevelser skal være mindeværdige, og af følgende karakter: kulturelle, musikalske, underholdende og ikke mindst kulinariske.

I samarbejde med Haderslevhus, vil vi lave aktiviteter, der samler mennesker. Der er især fokus på børne- og senioraktiviteter.
Disse evalueres løbende, og skal tilpasses behov.

Der er al mulig grund til at støtte bestræbelserne på at genoplive et gammelt, kulturhistorisk spillested i Haderslevs centrum.

Medlemskort for år 2020 koster 50 kr.

Aktiviteter i Borgerforeningen:

Bal med livemusik hver lørdag
– Pause pt. pga. covid-19 smittefare 

Bliv medlem:

Pris for medlemsskab: 50 kr. for år 2020.
Indbetales til foreningens konto i kreditbanken: reg. 7932 Konto: 1066007 eller i døren ved ankomst.

Du vil få invitationer til lukkede arrangementer og virkelige gode rabatter til en bred vifte af arrangementer på adressen.

Bliv frivillig!

HVILKEN FORSKEL GØR DET

Haderslevhus gør en kæmpe forskel for både frivillige og gæster. Vi giver særlige og mindeværdige oplevelser i historiske rammer. Mange ensomme kommer på stedet, og der er en del foreninger, som anvender huset til alt fra generalforsamling til møde med afstand.

Hvis du gør forskel på Haderslevhus så gør du en kæmpe forskel for fremtiden..

Vi håber at se dig som medlem og/eller frivillig.

ANDRE MÅDER AT HJÆLPE PÅ

  • Frivillig arbejdskraft
  • Sponsorgaver, såsom materialer, 2. sorterings byggematerialer, gamle møbler etc.
  • Restlager
  • Fejl-leverancer af maling, møbler, træ, gips etc.
  • Musik/Teater/Foredrag/Koncert – samarbejdspartner
  • Velgørenhedsevent – til fordel for huset

Vi tager imod al hjælp med stor taknemmelighed

Vedtægter og referater:

Vedtægter for Kultur- og Borgerforeningen Haderslevhus: Borgerforeningen_vedtægter

Referat fra seneste generalforsamling: Referat_Borgerforeningen140319Download

Værd at vide:

Der er meget historie tilknyttet ejendommen, som er bygget ovenpå ruinerne af det oprindelige kongelige slot, Haderslevhus. Senere (1902) byggede det tyske mindretal den nuværende bygning, som har huset borgerforeningen (Bürgerverein) siden 1838. De sidste 30 år er salene i huset ikke anvendt til meget andet end bal hver anden lørdag og private arrangementer.

Her er virkelig tale om en kulturhistorisk arv med sjæl. En tidslomme, som er værd at sætte i stand. Det viser sig, at det er den ældre generation i byen, som kender til Haderslevhus – det tidligere ”Borgerforeningen”. 2 ud af 20 adspurgte lokale har kendskab til stedet. Det er vigtigt at få de gamle fortællinger og traditionelle anledninger til socialt samvær og forsamlings-muligheder genindført. 

-Huset trænger til en opdatering, men skal bevares i samme historiske og arkitektoniske stand, men er ikke vedligeholdt de seneste år og der skal laves rigtig meget for at nå i mål.

– Hele istandsættelsen foregår ved hjælp af frivillig arbejdskraft. Vi er nået langt, men har brug for arbejdskraft og materialer for at nå i mål med restaurering af huset. Når restauration og værelser til de optrædende er istandsat, er næste projekt: Facaden trænger til en ansigtsløftning.

-Ligeledes søger vi investorer eller långivere, som kan hjælpe med en økonomisk indsprøjtning, så vi kan få nyt teknisk udstyr og dermed flere arrangementer, som øger kendskabet til det sted, som i 1938 faktisk havde Sønderjyllands største scene… som står der endnu, med orkestergrav og det hele..

Så del endelig gerne – find os på facebook – eller på hjemmesiden: www.haderslevhus.dk

Haderslev kommune

Sidste nyt

Vi starter med siddende koncerter – bl.a. The Boss – tribute to Springsteen den 6/11 kl. 19.30. OBS: Som restriktionerne er idag, må vi være 150 siddende gæster denne aften, men alle skal bære mundbind når de står og går samt være ude kl 22. Derfor rykker vi koncerten til kl. 19.30. Vi åbner dørene 1 time før, så der er god tid til ankomst og velkomst. Samtidig har vi valgt at aflyse maden for at mindske smittemuligheder og brug af lokaler. Har du købt billet med mad, får du penge retur i baren ved ankomst. Alligevel håber vi på at I vil komme denne aften og nyde god musik i vores skønne store sal. Der er rigeligt med plads og vi overholder alle gældende afstandskrav.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag gode tilbud samt besked om spændende events direkte i din indbakke