Borgerforeningen

Meld dig ind som medlem i Kultur- og Borgerforeningen Haderslevhus
HHRidderbar

Hvad er formålet med foreningen?

Foreningens formål er at forebygge ensomhed samt skabe oplevelser for befolkningen i Haderslev kommune.
Vi vil arrangere sociale aktiviteter for mennesker i alle aldre, således at børn, unge, forældre og seniorer kan samles på tværs af generationer og genrer. Disse oplevelser skal være mindeværdige, og af følgende karakter: kulturelle, musikalske, underholdende, kulinariske og ikke mindst lærerige.

I samarbejde med Haderslevhus, vil vi lave aktiviteter, der samler mennesker. Der er især fokus på børne- og senioraktiviteter.
Disse evalueres løbende, og skal tilpasses behov.

Der er al mulig grund til at støtte bestræbelserne på at genoplive et gammelt, kulturhistorisk spillested i Haderslevs centrum.

Medlemskort for år 2020 koster 50 kr.

Aktiviteter i Borgerforeningen:

Koncerter, teater, foredrag og bal med livemusik.
– Dans er dog sat på pause pt. pga. covid-19 smittefare 

Bliv medlem:

Pris for medlemsskab: 50 kr. for år 2020.
Indbetales til foreningens konto i kreditbanken: reg. 7932 Konto: 1066007 eller i døren ved ankomst.

Du vil få invitationer til lukkede arrangementer og virkelige gode rabatter til en bred vifte af arrangementer på adressen.

Bliv frivillig!

HVILKEN FORSKEL GØR DET

Haderslevhus gør en kæmpe forskel for både frivillige og gæster. Vi giver særlige og mindeværdige oplevelser i historiske rammer. Mange ensomme kommer på stedet, og der er en del foreninger, som anvender huset til alt fra generalforsamling til møde med afstand.

Hvis du gør forskel på Haderslevhus så gør du en kæmpe forskel for fremtiden..

Vi håber at se dig som medlem og/eller frivillig.

ANDRE MÅDER AT HJÆLPE PÅ

  • Frivillig arbejdskraft
  • Sponsorgaver, såsom materialer, 2. sorterings byggematerialer, gamle møbler etc.
  • Restlager
  • Fejl-leverancer af maling, møbler, træ, gips etc.
  • Musik/Teater/Foredrag/Koncert – samarbejdspartner
  • Velgørenhedsevent – til fordel for huset

Vi tager imod al hjælp med stor taknemmelighed

Vedtægter og referater:

Vedtægter for Kultur- og Borgerforeningen Haderslevhus: vedtægter Borgerforeningen

Referat fra seneste generalforsamling: Referat_Borgerforeningen140319Download

Værd at vide:

Der er meget historie tilknyttet ejendommen, som er bygget ovenpå ruinerne af det oprindelige kongelige slot, Haderslevhus. Senere (1902) byggede det tyske mindretal den nuværende bygning, som har huset borgerforeningen (Bürgerverein) siden 1838. De sidste 30 år er salene i huset ikke anvendt til meget andet end bal hver anden lørdag og private arrangementer.

Her er virkelig tale om en kulturhistorisk arv med sjæl. En tidslomme, som er værd at sætte i stand. Det viser sig, at det er den ældre generation i byen, som kender til Haderslevhus – det tidligere ”Borgerforeningen”. 2 ud af 20 adspurgte lokale har kendskab til stedet. Det er vigtigt at få de gamle fortællinger og traditionelle anledninger til socialt samvær og forsamlings-muligheder genindført. 

-Huset trænger til en opdatering, men skal bevares i samme historiske og arkitektoniske stand, men er ikke vedligeholdt de seneste år og der skal laves rigtig meget for at nå i mål.

– Hele istandsættelsen foregår ved hjælp af frivillig arbejdskraft. Vi er nået langt, men har brug for arbejdskraft og materialer for at nå i mål med restaurering af huset. Når restauration og værelser til de optrædende er istandsat, er næste projekt: Facaden trænger til en ansigtsløftning.

-Ligeledes søger vi investorer eller långivere, som kan hjælpe med en økonomisk indsprøjtning, så vi kan få nyt teknisk udstyr og dermed flere arrangementer, som øger kendskabet til det sted, som i 1938 faktisk havde Sønderjyllands største scene… som står der endnu, med orkestergrav og det hele..

Så del endelig gerne – find os på facebook – eller på hjemmesiden: www.haderslevhus.dk

Haderslev kommune

Sidste nyt

Fredag den 3/3 er Nikolaj Bertelsen tilbage i Ridderbar til voksenfest. Lørdage er der bal med levende musik fra kl. 20-01. Program marts: 4/3: Martin, 11/3: Bal med Bigband, 18/3: Nils & Bernd , 25/3: Robin

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag gode tilbud samt besked om spændende events direkte i din indbakke