Fra hjertet og fra hjertet af Haderslev, lyder et kæmpe TAK!

Haderslev Hus har fået tilsagn fra LAG-midler til materialer, inventar, udstyr og maskiner til projekt Ung Online. NU sker der noget spændende for de unge.

Formål

Vi vil skabe et imødekommende space, der kan bruges til bl.a. folkeskole-undervisning, som vil udvikle musikalske, sociale og kreative færdigheder, samt positive kvaliteter hos folkeskoleelever. En vigtig undervisning, som børnene ikke modtager nok af i vores nuværende skolesystem, som blev grundlagt i det præ-digitale år 1838. Der vil blive lagt fokus på høj faglighed, optimal trivsel og læring.

De sidste år har budt på ekstra meget skærmtid, og det er vigtigt at lære at selvstændigt kunne forstå hvad der sker bag skærmen, så man får det rigtige indtryk af verden. Internettet og sociale medier er et fantastisk værktøj til at lære om verdenen hvis man kan knytte informationen til noget man selv kender fra virkeligheden. For at blive et godt og produktivt individ i fremtiden skal man derfor holde en god balance mellem virtuelle og virkelige indtryk.

Formålet er at fremme selvbevidstheden, teknologiforståelsen og de uskrevne etiske regler online samt
forebygge ensomhed, fremme det sociale samvær og den mentale sundhed hos de unge i alderen 11-18. Vi vil deltage aktivt i skabelsen af morgendagens digitale samfund. Dette gøres gennem sociale aktiviteter og mindeværdige oplevelser. Vi vil skabe et frirum, hvor børn kan opleve den kreative og skabende proces, det er at arbejde med video-produktion, musik, teknologi-forståelse, virtuel vs virkelighed, filtre, roller og personlig fremtræden.

De unge mennesker i byen kan lære om digitale og sociale medier, video- og lydproduktion, ”do’s and dont’s online”, og de etiske regler omkring SoMe, dvs. facebook, youtube, tiktok, snapchat, flickr, twitter, instagram mm.
Der kan indspilles musik og video, som kan udgives via sociale medier, øves og optrædes med. Der vil være øvelokaler til musikere, samt hang-out-lokaler og kiosk/café.

Projektet foregår i bygning 3 på Haderslev Hus. Her findes den gamle orkestergrav under den store scene. Faktisk gemmer der sig ret mange kvadratmeter med egen indgang fra jomfrustien, hvor vi ønsker at samle byens unge i alderen 13-18 år, og lade dem udfolde sig kreativt og nørde online sammen.

Den store scene hænger sammen med orkestergraven, og derfor kan brugere også optræde for et større publikum, – faktisk helt op til 400 personer ved at vende udstyret den anden vej.
Kort fortalt: Der skal være en klub, hvor de unge kan lære at gebærde sig på de sociale medier, lære at optage og klippe video’s, podcasts mm. til internetbrug, samt øve og indspille musik, spille PC, blogge og lignende. Fokus på opførsel online og offline. Konsekvenser og fremtidsmål.

Projektet er også støttet af omstillingspuljen, Erhvervshus Hovedstaden.

Følg med, når vi starter vores egen youtubekanal og lader nørderne overtage.

Vi kickstarter projektet sammen med Sønderjyllands første nørdfestival: Nitricon 2023