Fra hjertet og fra hjertet af Haderslev, lyder et kæmpe TAK!

Haderslev Hus har fået tilsagn fra LAG-midler til materialer, inventar, udstyr og maskiner til projekt Ung Online. NU sker der noget spændende for de unge.

Projektet foregår i bygning 3 på Haderslev Hus. Her findes den gamle orkestergrav under den store scene. Faktisk gemmer der sig ret mange kvadratmeter med egen indgang fra jomfrustien, hvor vi ønsker at samle byens unge i alderen 13-18 år, og lade dem udfolde sig kreativt og nørde online sammen.

De unge mennesker i byen kan lære om digitale og sociale medier, video- og lydproduktion, ”do’s and dont’s online”, og de etiske regler omkring SoMe, dvs. facebook, youtube, tiktok, snapchat, flickr, twitter, instagram mm.
Der kan indspilles musik og video, som kan udgives via sociale medier, øves og optrædes med. Der vil være øvelokaler til musikere, samt hang-out-lokaler og kiosk/café.

Den store scene hænger sammen med orkestergraven, og derfor kan brugere også optræde for et større publikum, – faktisk helt op til 400 personer ved at vende udstyret den anden vej.
Kort fortalt: Der skal være en klub, hvor de unge kan lære at gebærde sig på de sociale medier, lære at optage og klippe video’s, podcasts mm. til internetbrug, samt øve og indspille musik, spille PC, blogge og lignende. Fokus på opførsel online og offline. Konsekvenser og fremtidsmål.

Projektet er også støttet af omstillingspuljen, Erhvervshus Hovedstaden.

Følg med, når vi starter vores egen youtubekanal og lader nørderne overtage.

Vi kickstarter projektet sammen med Sønderjyllands første nørdfestival: Nitricon 2023