Mangler du en lokation til et photoshoot, en film eller et sted at spille/øve musik eller teater, kan vi tilbyde de perfekte rammer i et næsten 200 år gammelt hus, som emmer af atmosfære, sjæl og historie.
Haderslevhus er en tidslomme med autenticitet.

Haderslevhus

Ejendommen ”Haderslevhus”, Slotsgade 33, 6100 Haderslev er placeret i hjertet af den gamle købstad med ind- og udgange til både jomfrustien og Slotsgrunden. På matriklen er der 4 bygninger, hvoraf de 3 udgør Haderslevhus.

Siden 1980 har bygningens primære anvendelse været danserestauration (BAL) samt det berygtede morgenværtshus Ridderbar, som blev lukket i maj 2018, da vi overtog. 

3 bygninger med forskellig stilart

Bygning 1 har eget våbenskjold på facaden, byggestil fra mange årtier og både barok og jugendstil.
Denne bygning udgør forhuset ud mod Slotsgade med 3 mindre selskabslokaler nænsomt restaureret tilbage til den oprindelige stil fra omkring år 1900.
Her er der højt til loftet, træudskæringer i stuk, samt gamle originale ting såsom lysekronen med de 4 sønderjyske kommuners våbenskjolde på.
På væggene i ridderbaren hænger plancher omkring husets historie.
På 1. og 2. sal er der lejligheder og klubværelser.

Bygning 2 udgør entré og lille sal, foyer, garderobe og toiletter. Der er også en tunnel-agtig baggang til parkeringspladsen og en lille baggård.

Bygning 3 er store sal med 2 scener – en lille samt en 100 m2 stor teaterscene. Faktisk var denne sal Sønderjyllands største engang.. I 1963 blev den beklædt med datidens ypperste akustik-paneler, og dem har vi selvfølgelig bevaret. “Det er ligesom at komme ind i en cigar-kasse”, siger nogen. Mens andre sværger til at det er en blanding af lille og store VEGA i København. Salen har diverse sminkør-rum, backstage lokale og en 300 m2 stor kælder med orkestergrav, som går ind under den store scene.

Orkestergrav: Under den store scene findes en hel unik orkestergrav. Den har ikke været brugt til musik i mange år, men som bolig. Den er nu ryddet og klar til nyt liv.
Lokalerne er rå og lækre, og akustikken er fantastisk.
Selvom det er kælder, så skråner grunden, således at der er indgang fra egen parkeringsplads på Jomfrustien 20C.
Lokalerne er pt tomme og ved at blive malet og gjort klar – så mangler du et råt look, så skriv endelig til info@haderslevhus.dk

Slotsgade-kvarteret

Det historiske Slotsgade-kvarter med Haderslevhuse helt tilbage fra 1500-tallet er et utroligt attraktivt område i hjertet af Haderslev med flere fredede huse – bl.a. nabobygningen i nr. 31, samt genboen Von Oberbergs hus og Ehlerssamlingen, som begge er en del af museum og Historie Haderslev.


Læs mere: historien om HaderslevHus her.

Kontaktinformation

Mailadresse: info@haderslevhus.dk

Kontaktperson: Mette Erlang