Bliv Frivillig

Der er meget historie tilknyttet ejendommen, som er bygget ovenpå ruinerne af det oprindelige kongelige slot, Haderslevhus. Senere (1902) byggede det tyske mindretal den nuværende bygning, som har huset borgerforeningen (Bürgerverein) siden 1838. De sidste 30 år er salene i huset ikke anvendt til meget andet end bal hver anden lørdag og private arrangementer.

Her er virkelig tale om en kulturhistorisk arv med sjæl. En tidslomme, som er værd at sætte i stand. Det viser sig, at det er den ældre generation i byen, som kender til Haderslevhus – det tidligere ”Borgerforeningen”. 2 ud af 20 adspurgte lokale har kendskab til stedet. Det er vigtigt at få de gamle fortællinger og traditionelle anledninger til socialt samvær og forsamlings-muligheder genindført. 

-Huset trænger til en opdatering, men skal bevares i samme historiske og arkitektoniske stand, men er ikke vedligeholdt de seneste år og der skal laves rigtig meget for at nå i mål. 


– Hele istandsættelsen foregår ved hjælp af frivillig arbejdskraft. Vi er nået langt, men har brug for arbejdskraft og materialer for at nå i mål med restaurering af huset. Når restauration og værelser til de optrædende er istandsat, er næste projekt: Facaden trænger til en ansigtsløftning.


-Ligeledes søger vi investor eller långiver, som kan hjælpe med en økonomisk indsprøjtning, så vi kan få nyt teknisk udstyr og dermed flere arrangementer, som øger kendskabet til det sted, som i 1938 faktisk havde Sønderjyllands største scene… som står der endnu, med orkestergrav og det hele..

HVILKEN FORSKEL GØR DET

– Haderslevhus gør en kæmpe forskel for både frivillige og gæster. Vi giver særlige og mindeværdige oplevelser i historiske rammer. Mange ensomme kommer på stedet, og der er en del foreninger, som ligeledes har vist interesse for huset, men det kræver en istandsættelse inden det kan anvendes til formålet.

Hvis du gør forskel på Haderslevhus så gør du en kæmpe forskel for fremtiden..

Der er al mulig grund til at støtte bestræbelserne på at genoplive et gammelt, kulturhistorisk spillested i Haderslevs centrum. I stil med tidens ånd omkring bæredygtighed, den dansk/tyske historie og genforeningen 2020, samt ikke mindst udvikling af Haderslevs bymidte, vil dette projekt gavne vores by i mange år fremover. 

ANDRE MÅDER AT HJÆLPE PÅ

  • Frivillig arbejdskraft
  • Sponsorgaver, såsom materialer, 2. sorterings byggematerialer, gamle møbler etc. 
  • Restlager
  • Fejl-leverancer af maling, møbler, træ, gips etc.
  • Musik/Teater/Foredrag/Koncert – samarbejdspartner
  • Velgørenhedsevent – til fordel for huset
  • Vi tager imod al hjælp med stor taknemmelighed

Så del endelig gerne – find os på facebook – eller på hjemmesiden: www.haderslevhus.dk

Oplev Mere!